Zwemmen Rugen

Als je tijdens je vakantie wilt zwemmen dan zijn daarvoor op het Duitse eiland Rügen voldoende mogelijkheden. Natuurlijk kun je om te zwemmen gebruik maken van de vele mooie stranden die het eiland rijk is. Hier kun je op verschillende plaatsen genieten van zon, zee en zand. Op veel plaatsen kun je veilig de zee in om te zwemmen, te duiken of te snorkelen. Wees wel altijd alert voor de stroming die er kan staan, ga niet te ver de zee in tenzij je een zeer geoefende zwemmer bent met een goede conditie.

Zwembaden op de campings van Rügen

Rügen heeft meerdere mooie campings waar je terecht kunt met je tent, caravan of camper. Veel van deze campings beschikken over een zwembad waar de gasten gratis gebruik van kunnen maken. Vaak vind je op de camping ook een veilig peuterbadje voor de kleinsten waar ze veilig in het water kunnen spelen. Sommige campings hebben een luxe zwembad met een glijbaan en aanvullende faciliteiten zoals een glijbaan, whirlpools of een sauna. Deze laatste vind je vooral op de luxe campings waar de prijs voor een plaats voor je caravan of tent uiteraard wat hoger is.

Vakantieparken met een zwembad

Wanneer je een huisje huurt op Rügen kun je dit doen op één van de vakantieparken van het eiland. Deze parken hebben als groot voordeel dat ze voorzieningen hebben waar de gasten gebruik van kunnen maken. Meestal is dit bij de prijs inbegrepen. Je kunt dus als toerist onder andere gebruik maken van het zwembad of waterpark op het vakantiepark. Dit is erg handig als je liever niet naar het strand gaat of als je vakantielocatie daar net iets te ver vandaan ligt. Je kunt uiteraard toch wel een stranddag inplannen, de afstanden op het eiland zijn niet heel groot en prima te overbruggen op de fiets.

Luxe hotels met een zwembad

De luxe hotels op Rügen beschikken vaak ook over een zwembad, al is dit in de meeste gevallen een klein binnenzwembad waar je hooguit wat baantjes kunt trekken. Maar het is natuurlijk wel lekker om na een warme dag even een frisse duik in het zwembad te nemen. Sommige hotels bieden daarnaast extra faciliteiten zoals een infrarood sauna of een Turks stoombad. Wanneer je tijdens je vakantie op Rügen wilt gaan zwemmen is het verstandig om vooraf een goede accommodatie te zoeken waar dit ook mogelijk is. Dan kun je dagelijks een frisse duik nemen en de kinderen kunnen heerlijk in het zwembad spelen zodat de ouders ook aan wat rust toe komen.