Zomer op Rugen

Rügen is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming, maar in de zomer komen er uiteraard de meeste toeristen. Tijdens het vakantieseizoen is het eiland overvol met bezoekers uit allerlei landen. Ook de Duitsers komen graag op Rügen om te genieten van de stranden en van de prachtige natuur op het eiland. Net zoals Nederlanders graag de Waddeneilanden bezoeken komen zij graag op één van de mooiste eilanden van Duitsland. Rügen is uiteraard goed voorbereid op een grote stroom toeristen, getuige het grote aantal goede hotels op het eiland.

vakantieverblijf op Rügen

Je kunt op Rügen op verschillende manieren je vakantie doorbrengen. Je kunt je intrek nemen in één van de vele goede hotels maar je kunt ook op verschillende plaatsen op het eiland en vakantiehuisje huren. Het hangt van je eigen voorkeur af waar je voor kiest. Als je voor een hotel gaat dan profiteer je van comfort en meer luxe. Wanneer je een vakantiehuisje reserveert kun je lekker je eigen gang gaan en opstaan en eten wanneer je wilt. Je kunt ook nog kiezen voor een camping, ook dan heb je uiteraard alle vrijheid tijdens je vakantie.

Wat ga je doen tijdens de zomervakantie op Rügen?

Het eiland Rügen heeft doorgaans mooie zomers waarbij je lekker aan het strand kunt liggen. Veel toeristen gaan ook om deze reden naar het eiland. De stranden van Rügen zijn erg populair tijdens de zomermaanden omdat je er op warme dagen heerlijk verkoeling kunt zoeken. Als het een dag minder warm is dan kun je de beroemde witte krijtrotsen op het eiland gaan bekijken. Je kunt hier prima wandelen zodat je onderweg mooie foto’s kunt maken.

Bergen in de zomer

Bergen, de hoofdplaats van het eiland Rügen, is zeker de moeite van een bezoek waard in de zomer. Je kunt er gezellig winkelen en natuurlijk zijn er terrassen waar je kunt neerstrijken voor een lekker koud biertje of ander drankje of een maaltijd. Bergen is geen grote stad, er zijn feitelijk geen steden op het eiland maar alleen dorpen. Alle plaatsen op Rügen hebben een gezellige en vriendelijke uitstraling die tijdens een warme zomerdag nog eens extra goed tot uitdrukking komt.

Zomer? Boek op tijd

Als je Rügen tijdens de zomer wilt bezoeken, en zeker tijdens de schoolvakanties, dan is het aan te raden om je verblijf tijdig te boeken. De kans is anders redelijk groot dat je achter het net vist. Veel hotels, campings en vakantieparken zijn al vroeg volgeboekt voor het hoogseizoen. Wil je je vakantie in de zomer doorbrengen op Rügen dan is het daarom aan te raden om dit al aan het begin van het jaar te regelen.