Voorjaar op Rügen

Tijdens het voorjaar kun je heel goed je vakantie doorbrengen op het Duitse eiland Rügen. Het weer is er vaak al lekker aangenaam en je kunt langs de stranden mooie wandelingen maken. Het is misschien nog niet warm genoeg om te zonnen of om een frisse duik in zee te nemen maar veel mensen vinden deze periode van het jaar vaak heel prettig om een korte vakantie door te brengen. De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap en alles komt weer tot leven. Dat geldt ook voor de natuur op Rügen. En een bijkomend voordeel is dat het in het voorjaar nog niet zo druk is met toeristen op het eiland als tijdens het hoogseizoen.

Boek een gezellig hotel op Rügen in het voorjaar

Je kunt voor je voorjaarsvakantie op Rügen terecht in één van de vele gezellige hotels op het eiland. Er zijn gezellige familiehotels en ook luxe hotels waar je heerlijk in de watten wordt gelegd. De betere hotels hebben een eigen restaurant, maar je kunt voor de lunch en het diner ook prima terecht in één van de gezellige plaatsen op het eiland waar je knusse restaurantjes vindt voor een goede en smakelijke maaltijd.

Kamperen op Rügen in het voorjaar

Hoewel het in het voorjaar op Rügen nog wel fris kan zijn kun je op veel campings al vanaf april terecht. Je kunt hier staan met je eigen tent of caravan, maar op steeds meer campings kun je tegenwoordig een accommodatie huren voor je verblijf. Denk aan een ruime stacaravan of een hippe tipi tent. Ideaal als je zelf geen caravan of camper hebt of als je kamperen in een eenvoudige bungalowtent niet echt ideaal vindt. Het luxe kamperen is ook op Rügen in opkomst en wordt steeds populairder. Omdat veel campings slechts een beperkt aantal van dit soort accommodaties hebben is het wel aan te raden om deze op tijd te reserveren, ook in de lente. Veel mensen trekken er graag op uit als de dagen langer worden en er mooi warm voorjaarsweer wordt voorspeld.

Waarom naar Rügen in het voorjaar?

Rügen is in ieder seizoen een bezoek waard, maar in het voorjaar is het er extra mooi. De bomen worden weer groen en alle planten komen weer tot bloei. Dit is een fijne periode om er je vakantie door te brengen. Als je niet afhankelijk bent van schoolvakanties dan is een verblijf op Rügen in mei of juni zeker een aanrader. Huur een gezellig vakantiehuisje en maak heerlijke lange wandelingen in de prachtige omgeving.