Sassnitz Rugen

Sassnitz, De schoonheid van Rugen

Het Duitse schiereiland Rugen, dat achter het voormalige IJzeren Gordijn ligt, was tot aan 1990 niet toegankelijk voor westerlingen. Jammer want dit prachtige eiland heeft zoveel schoonheid te bieden. Het biedt een zee aan cultuur en natuur, die je per fiets of wandelend kunt bekijken. De schitterende krijtrotsen aan de kuststrook zijn een bezienswaardigheid op zich. Vanaf de Königsstuhl, dat 188 meter boven de kustlijn uittorent heb je een prachtig zicht over de Oostzee.

Sassnitz Haven

SassnitzSassnitz is de één na grootste plaats van het eiland. Het wordt veelal de poort naar Scandinavië genoemd. Vanuit de haven kun je eenvoudig een uitstapje met de veerboot maken naar een Scandinavisch land. Als je op de pier staat kun je alle boten zien binnenkomen en afvaren. Niet ver van deze plaats bevindt zich het Jasmund National Park, waar de krijtrotsen deel van uitmaken. Je kunt heerlijk wandelen in dit beschermde natuurgebied.

Sassnitz Hotels

In Sassnitz bevinden zich tal van uiteenlopende hotels, waar je je volledig kunt laten verwennen. Echter is het ook goed toeven in een vakantiehuis. Daar kun je heerlijk je eigen gang gaan en ben je niet gebonden aan etenstijden. Maar er liggen ook mooie campings op dit eiland. Zo is er voor ieder wat wils. Vergelijk de verschillende aanbieders en boek de vakantie van je keuze eenvoudig online.
 

Sassnitz Rugen op de kaart

Hieronder staat de exacte locatie van Lohme op de kaart!
[map zoom=”10″ type=”hybrid” traffic=”1″ weather=”1″ clouds=”1″] [pin center=”1″]Sassnitz, rugen[/pin] [/map]