Kindervakantie

Kindervakantie Rugen

Met de kinderen op vakantie naar Rügen betekent genieten voor het hele gezin. Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties voor je vakantie en voor diverse locaties, zowel aan de kust als in het centrum van het eiland. Rügen is een zeer kindvriendelijk eiland met leuke attracties die voor het hele gezin interessant zijn. Je kunt je vakantie vooraf plannen met leuke uitstapjes of ter plaatse bepalen wat jullie gaan doen om het eiland te verkennen.

Maak een boottocht langs de kust

Je kunt vanuit diverse plaatsen op Rügen mooie boottochten langs de kust maken. Er varen boten het hele eiland rond die onderweg diverse plaatsen aandoen waar je kunt uitstappen om de omgeving te verkennen. Je kunt ook een speciale excursie maken per boot naar één van de nabijgelegen eilanden voor de kust van Rügen of naar het eiland Møn dat tegenover Rügen ligt en bij Denemarken hoort. Er worden ook speciale tochten georganiseerd om broedende kraanvogel kolonies te bekijken of om de beroemde krijtrotsen vanaf het water te kunnen bewonderen.

Een rit met de Rasende Roland

Veel kinderen zijn dol op treinen. Een ritje met de beroemde trein Rasende Roland is dan ook een must als je met de kinderen op vakantie bent op Rügen. Deze trein rijdt tussen de plaatsen Lauterbach Mole, Putbus, Binz, Sellin en Görin. Je kunt in alle plaatsen uitstappen en vervolgens met de volgende trein weer verder reizen. Een ideale manier om dit mooie smalspoortraject te ontdekken. De Rasende Roland is een zeer succesvol project voor toeristen en geniet dan ook veel populariteit.

Genieten op gezellige gezinscampings

Je vindt op Rügen diverse campings en bungalowparken die speciaal zijn ingericht voor gezinnen met kinderen. Op deze gezinsaccommodaties vind je voorzieningen die speciaal gericht zijn op kinderen. Denk daarbij aan een speeltuin of een kindvriendelijk zwembad. De kinderen kunnen zich doorgaans op de camping of het park prima zonder hun ouders vermaken. Vaak wordt er in het hoogseizoen ook nog voor entertainment gezorgd. Op deze manier kunnen de ouders ook nog wat uurtjes ontspannen zonder dat ze voortdurend hun kroost in de gaten moeten houden. Wil je een speciale kindercamping reserveren of een huisje op een park met voorzieningen voor kinderen? Doe dit dan wel tijdig. Zeker tijdens de schoolvakanties zijn sommige accommodaties al snel volgeboekt en vis je dus gemakkelijk achter het net.