Hotels op Rugen

Hotels op Rugen zijn er in overvloed. De afgelopen jaren is de ontwikkeling van de hotels in een rap tempo gegaan en nu zijn er in praktisch alle dorpen hotels te vinden.
Het eiland Rügen wordt steeds populairder als vakantiebestemming, ook voor Nederlanders. De toeristen industrie heeft daar goed op ingespeeld, want momenteel vind je in vrijwel iedere plaats op dit prachtige eiland één of meerdere hotels. Op onze website geven we je meer informatie over een aantal hotels op Rügen. Bekende ketens als Aparthotel hebben er locaties, maar er zijn ook kleinschalige familiehotels. Rügen heeft veel te bieden, zowel voor volwassenen als gezinnen met kinderen. Het bekende hotel dat voor de Tweede Wereldoorlog door Hitler werd gebouwd is inmiddels van een onooglijke blokkendoos omgetoverd in een prachtige locatie waar onder Andere een jeugd hotel en een luxe spahotel zijn gevestigd

Hotels bij bezienswaardigheden

Ben je van plan één of meerdere bezienswaardigheden van het schiereiland te bezoeken, dan kun je in de meeste gevallen een hotel boeken dat daar in de buurt ligt. Zo zijn er diverse hotels in de buurt van het Jagdschloss Granitz en natuurlijk in de hoofdplaats van het eiland, Bergen. Maar omdat het eiland niet groot is, zijn alle locaties in principe eenvoudig te bereiken. Je kunt de keuze voor je hotel dus ook laten afhangen van de faciliteiten of het aantal sterren of je keuze maken aan de hand van de beoordelingen van bezoekers.

Hotels die we hebben bekeken:

Alle plaatsen bereikbaar met openbaar vervoer

Bij de keuze van je hotel hoef je niet per se op de locatie te letten, want alle plaatsen op het eiland zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt prachtige tochten maken met de stoomtrein, je kunt de bus nemen en de plaatsen direct aan de kust worden aangedaan door de veerboot. Je kunt kiezen uit accommodaties die comfortabel en prettig geprijsd zijn. Houd je van meer luxe dan zijn er ook 5-sterrenhotels te vinden. Meer persoonlijke aandacht voor de gasten vind je in de pensions. Zo is er voor ieder wat wils op Rügen.

Bekijk de hotels die we hebben besproken op de kaart;

Of bekijk direct 1 van onderste plaatsen: