Fietsvakantie Rugen

Een fietsvakantie op Rügen

Het Duitse eiland Rügen leent zich uitstekend voor een leuke fietsvakantie. Het eiland is niet groot en het is dus prima mogelijk om tijdens een verblijf van 1 of 2 weken het hele eiland rond te fietsen en verschillende plaatsen aan te doen. Je kunt het eiland direct per auto bereiken omdat het via een dam met het vasteland is verbonden. Je kunt je eigen fietsen meenemen maar je kunt er ook voor kiezen om op het eiland fietsen te huren. Echte fanatiekelingen gaan vanuit Duitsland of Nederland per fiets naar Rügen en maken er dus een heel avontuur van.

Fietsvakantie en Veilig fietsen op Rügen

Je kunt op het eiland Rügen een veilige fietsvakantie houden. Veel Duitse toeristen zijn gewend om tijdens het fietsen een helm te dragen en dat is ook voor toeristen uit Nederland een overweging. Het voorkomt ernstig hoofdletsel als je ten val komt. Zeker als je met kinderen gaat fietsen is het aan te raden om hen een goede fietshelm te laten dragen. Er zijn goede fietspaden op het eiland, maar niet overal zijn gescheiden fietspaden en moet je dus rekening houden met ander verkeer.

Van camping naar camping op de fiets

Als je een fietsvakantie op Rügen wilt houden dan kun je van camping naar camping fietsen. Op veel campings kun je tegenwoordig een accommodatie huren zodat je niet zelf een tent hoeft mee te nemen. Dat scheelt aanzienlijk in het meeslepen van bagage. Je kunt op veel campings een stacaravan huren of een ruime bungalowtent. Hier kun je dan bijvoorbeeld 1 of 2 nachten verblijven waarna je je reis weer vervolgt. Maar je kunt natuurlijk ook neerstrijken op een centrale camping op het eiland en van daaruit mooie fietstochten maken.

Fietsen? Maak een fietsplan

Als je wilt gaan fietsen op Rügen dan is het handig om van tevoren een plan op te stellen. Als je je fietsvakantie op Rügen een beetje plant dan kun je gemakkelijker accommodaties regelen. Vooral in het hoogseizoen is het soms lastig om een hotel of camping te vinden. Als je vooraf je overnachtingen boekt dan kun je rustig en zonder stress van camping naar camping of van hotel naar vakantiehuisje fietsen en hoef je je geen zorgen te maken of je voor de komende nacht een slaapplaats hebt. Je kunt onderweg stoppen op mooie plekken om foto’s te maken of om van de mooie omgeving te genieten.