Boottochten Rugen

Boottochten langs de kust van Rügen

Het eiland Rügen is ook vooral bekend vanwege de boottochten die je kunt maken tijdens je verblijf op het eiland. Vanuit veel plaatsen op het eiland vertrekken dagelijks rondvaartboten voor mooie tochten langs de kust van Rügen. Je kunt een complete rondvaart rond het eiland maken of kiezen voor een boottocht langs de oost- of de westkust van het eiland. Ook varen er boten naar omliggende eilanden, onder andere het eiland Møn dat tegenover Rügen in de Oostzee ligt en bij Denemarken hoort.

De krijtrotsen per boot bekijken

Eén van de bekendste attracties van Rügen zijn ongetwijfeld de witte krijtrotsen die het eiland zo beroemd hebben gemaakt. Je kunt ze vanaf de kust uiteraard prima bezichtigen, maar vanaf het water heb je een nog mooier zicht op de rotsen die fier uit het water omhoog torenen. Onder andere vanuit Sassnitz en vanuit Binz vertrekken in het hoogseizoen dagelijks rondvaartboten naar de Königstuhl. Het is aan te raden om aan te monsteren op één van de kleinere boten omdat dan de kans groter is dat je een goede plek kunt bemachtigen langs de reling om mooie foto’s te maken. De grotere boten varen langs meerdere plaatsen en kunnen bij aankomst soms al flink vol zitten. Als je het geluk hebt dat er mensen op het strand lopen kun je goed zien hoe hoog de rotsen zijn in verhouding tot personen.

Dagtochten per boot vanaf Rügen

Vanaf het eiland Rügen kun je dagtochten maken. Je kunt onder andere een rondvaart maken op de Jasmunder Bodden. Ook kun je per boot naar de kleinere eilandjes die bij Rügen voor de kust liggen, waaronder het autoloze eilandje Hiddensee. Ook speciale thema tochten per boot zijn te maken, vooral in het hoogseizoen. Zo kun je een mooie avond rondvaart maken om het eiland in de schemering vanaf het water te kunnen aanschouwen. Rond het eiland broeden grote kolonies kraanvogels. Ook hiervoor worden speciale boottochten georganiseerd om de vogels van zo dichtbij mogelijk te bekijken, zonder dat zij uiteraard verstoord worden.

Plan je boottocht

Als je Rügen bezoekt is het leuk om een aantal boottochten in te plannen als excursie. Zo krijg je de kans om meer van het eiland en de omgeving te zien en wordt je vakantie een stuk interessanter. Je kunt boottochten ter plaatse boeken maar soms is het ook mogelijk om dit van tevoren al te doen zodat je zeker bent van een plaats op de door jou gewenste bootexcursie.