Kreidefelsen

Voor wie van een stevige wandeling houdt en daarin ook enigszins getraind is, is een wandeling vanuit Sassnitz naar de Königsstuhl een mooie besteding van een dag op Rügen. Je hebt tijdens de wandeling een prachtig uitzicht op de Kreidefelsen, oftewel de krijtrotsen langs de kust van het eiland. De wandeling duurt zo’n drie uur. Halverwege is een rustpunt, maar dit is al geruime tijd gesloten dus als je de wandeling maakt op een warme dag is het verstandig om wat proviand en water mee te nemen voor onderweg. Heb je geen zin of niet de conditie om de afstand terug ook te lopen dan kun je ook met de bus terug naar Sassnitz.

Maak de tocht per boot Kreidefelsen

Kreidefelsen rugenBen je niet zo fanatiek met wandelen, dan is er een mooi alternatief om de Königsstuhl te bezoeken, namelijk per boot. Vanuit Sassnitz kun je een mooie tocht per veerboot maken. Er varen diverse boten vanuit Binz langs de krijtrotsen. Toeristen die de boottocht maakten adviseren om te kiezen voor een kleinere boot omdat je dan beter zicht hebt. De grote veerboten, die langs de kust varen, zijn vooral in het hoogseizoen erg vol en dan is het soms lastig om een goede plaats te bemachtigen om de krijtrotsen te bekijken en mooie foto’s te maken.

krijtrotskust Erosie

De krijtrotskust is zo’n 15 kilometer lang en is één van de mooiste gebieden van Rügen. De meeste toeristen die het eiland bezoeken gaan dan ook de rotsen bekijken, het zij door de wandeling te doen of vanaf het water. De prachtige krijtrotsen zijn helaas niet bestand tegen de weersomstandigheden. Vele stukken rots zijn de loop der tijd al afgebrokkeld en naar beneden gevallen. Steeds als het flink heeft geregend zijn er weer stukken verdwenen en liggen er brokstukken aan de voet van de rotsen.