Jagdschloss Granitz

Eén van de bekendste trekpleisters van Rügen is het Jagdschloss Granitz. Dit jachtslot werd gebouwd tussen 1837 en 1851 en vind je in het zuidoosten van het eiland. Het slot werd gebouwd door de familie Zur Putbus, en diende, zoals de naam al zegt, als verblijf voor de familie en hun gasten tijdens het jachtseizoen. Vanaf de hoogste toren van het slot, de 38 meter hoge middentoren, heb je, als het weer een beetje meewerkt, een prachtig uitzicht over het eiland. Deze toren dient al sinds de bouw als “wegwijzer” op het eiland omdat hij vanuit alle windrichtingen te zien is. In de prachtige omgeving van het jachtslot kun je heerlijke wandelingen maken.jagdschloss_granitz

Hoe bereik je het jachtslot?

Omdat de afstanden op Rügen beperkt zijn is ook dit prachtige jachtslot prima te bereiken per fiets of voor de toerist die van een pittige wandeling houdt. Vanuit de plaats Binz rijdt de trein naar het slot en is vervolgens te voet te bereiken. Per auto kun je niet verder komen dan de parkeerplaats, omdat autoverkeer in de buurt van het jachtslot niet is toegestaan. De Jagdschlossexpress stopt vlakbij het jachtslot. Na de bezichtiging kun je als je dat wilt in de “Alte Brennerei” genieten van een heerlijke internationale of regionale maaltijd.

Een geliefde trouwlocatie

De historische Marmerzaal van het jachtslot is al vele jaren geliefd als trouwlocatie. Vele stellen hebben elkaar in deze romantische omgeving het jawoord gegeven. Het jachtslot is het gehele jaar door te bezichtigen. Tijdens het toeristenseizoen van april tot oktober is het slot dagelijks geopend voor bezoekers. Tijdens de wintermaanden kun je het slot bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang, volwassenen betalen 6 euro, er zijn speciale tarieven voor groepen vanaf 10 personen.